#1 Kanna oma kaamerat igal pool kaasas. Pildista kas või voodis, propellerlennukis või Gorki pargis.

Kui oled minu lomoblogi veidi lähemalt uurinud, oled kindlasti märganud, et paremal tulbas on kirjas nii öelda Lomo Kuldreeglid. Tõsi, need mõtlesid välja lomograafia leiutajad pigem nalja viluks, kuid tegelikult on neil kõigil tõsi taga. Mõtlesin, et kirjutan need reeglid veidi enda vaatevinklist lähtudes lahti.
Niisiis reegel #1: Kanna oma kaamerat igal pool kaasas. Pildista kas või voodis, propellerlennukis või Gorki pargis.
Lomograafia üks eeliseid on see, et lomo kaamerad on võrreldes peegelkaameratega palju kergemad ja väiksemad ning nende kaasaskandmine on mugav ega tekita probleeme. Ma ei jõua ära kiita, kui palju hetki on mul õnnestunud jäädvustada tänu lomole. Enne lomo kaamerate avastamist tuli ikka ja jälle ette juhuseid, kus süda tilkus verd ja kirusin ennast taga, kuna suurepärane hetk jäi kaamera puudumise tõttu tabamata.

Fakt on see, et kõige huvitavamad fotod sünnivad just kõige ebatavalisemates olukordades. Mõne turismimagneti juures võid märgata pea igal inimesel kaamerat käes ning kõik nad pildistavad samu ja samu objekte, täpselt ühtmoodi. Kuid kas oled kunagi mõelnud kaamera kaasa võttad näiteks ujulasse või operatsioonile? Tulemuseks on garanteeritult huvitavad, isikupärased ja originaalsed fotod, mis äratavad huvi paljudes vaatajates.



(kõik postituses kasutatud fotod kuuluvad fotograafile Kevin Meredith aka lomokev)

0 kommentaar(i):

Postita kommentaar